Cursussen & trainingen

Cursussen & trainingen

Naast onze individuele begeleiding hebben we ook een groepsaanbod. Wij bieden trainingen aan op het gebied van opvoeden, sociale vaardigheden en re-integratie. Voor zorgprofessionals bieden we trainingen op het gebied van intercultureel werken.

Intercultureel werken

Als professional kom je regelmatig in aanraking met mensen uit verschillende culturen. Een gebrek aan kennis over, en inzicht in andere culturen, kan de effectiviteit van je werk beperken.

Wij ondersteunen professionals die beroepsmatig of als vrijwilliger werken met mensen met een etnische achtergrond. Ons aanbod bestaat uit trainingen, intervisiebijeenkomsten of consultatie. Dit helpt je om vaardigheden op het gebied van interculturele communicatie te versterken en de bewustwording van cultuurverschillen te vergroten.

Image

Sociale vaardigheden & re-integratie

Wij verzorgen trainingen voor minder weerbare kinderen en volwassenen, om hun zelfvertrouwen te vergroten.

Binnen het re-integratie traject verzorgen wij ook sollicitatie trainingen en sociale vaardigheidstrainingen.

Opvoedcursus

Dat opvoeden en opgroeien niet vanzelf gaat weet u als ouder als geen ander. Met het diverse aanbod aan opvoedcursussen van Maatzorg de Linge krijg je praktische handvaten en oefen je met verschillende opvoedvaardigheden. In de cursussen staat positief opvoeden centraal. We bieden opvoedcursussen voor ouders met kinderen in verschillende categorieën:

  • Kinderen tot 12 jaar
  • Pubers
  • Kinderen met overgewicht
  • Kinderen met een beperking
Image

Maatzorg de Linge

Alle activiteiten van Maatzorg de Linge zijn gericht op het vergroten van de participatie en zelfredzaamheid van cliënten binnen hun gezin of netwerk.